Het leuke van een animatie is dat je heel snel informatie kunt overbrengen. Voordat je daadwerkelijk kunt animeren, komt er een voorbereiding bij kijken. Hierbij een kijkje in de keuken. Wat komt er kijken bij het maken van een animatie?
Ten eerste is het bepalen van je doelgroep de meest belangrijke stap. Wat weet je doelgroep al wel en nog niet over het thema? Wil je kennis overbrengen of overtuigen? Bij het afstemmen van de hoofdboodschap hoor je ons vaak de vraag ‘waarom?’, ‘waarom?’, ‘waarom?’ stellen. Dit doen we om tot de essentie van de boodschap te komen.
Op welke manier ga je de animatie neerzetten? Maakt het deel uit van een groter geheel? Welke tijdsplanning heb je beschikbaar/is nodig? Via welke kanalen ga je de animatie tonen? Dit is van belang om te weten. Voor social media gebruik je bijvoorbeeld kortere animaties dan voor een e-learning. Voor instagram maak je de animatie op vierkant formaat.
Ook is het belangrijk om na te denken over de stijlelementen die terug moeten komen in de animatie. Mag het een animatie met humor zijn, of liever serieus? Welke tekenstijl is het meest passend? Gebruik je ‘u’ of ‘je’?
Bij het maken van het script is het van belang om kort en bondig te zijn. In 1 minuut animatie kan je ongeveer 130 woorden kwijt.
Welke voice over is het meest passend? Een mannen- of vrouwenstem? Wat moet de tone of voice zijn? Welke sfeer moet het ondersteunend geluid uitstralen?
Dit alles wordt samengevat is een storyboard. Bij een storyboard heb je al een goede indruk over hoe de animatie eruit komt te zien. Daarna kan het daadwerkelijke animeren beginnen.
Een animatie is deze voorbereiding waard. Met een goede animatie lok je klanten naar je toe en behoud je hun aandacht. Overweegt u om een animatie te laten maken? Vraagt u gerust om een vrijblijvend gesprek met Beeldkompaan. Wij zijn specialist in het visualiseren van bedrijfsinformatie.