Je bekijkt nu Social media video: een onmisbaar instrument

Social media video: een onmisbaar instrument

Social media video

Social media video is een van de belangrijkste ontwikkelingen op internet sinds het begin van de 21e eeuw en vormt een belangrijk onderdeel binnen de moderne social media. Video voegt een sterke visuele factor toe aan de beleving van de consument. In een economie waar de experience steeds belangrijker wordt, is het gebruik van videos binnen social media onmisbaar.

Een social video vergroot niet alleen de vindbaarheid van je naam of website in de zoekmachines, het bewegend beeld laat je opvallen en zorgt voor meer paginaweergaven.

Social network

Facebook is een zwaargewicht met betrekking tot de mogelijkheden van social video. Echter wat minder geschikt voor thema’s die in het bedrijfsleven spelen. Ondanks het zakelijke karakter van LinkedIn gebruiken bedrijven nog weinig social video’s op dit platform. Hier ligt daarom nog een zee aan kansen. Het bijvoorbeeld je onderscheiden met een video waarin jezelf presenteert, werkt beter dan de saaie opsomming van werkervaring die je ziet bij de meeste LinkedIn gebruikers. Daarom zijn korte informatieve animaties om die reden erg geschikt voor LinkedIn.

Tips

Hieronder een paar tips voor het maken van een social video animatie:

  • Maak je social video niet te lang (2 minuten voor bedrijfspresentaties, 30 seconden voor korte berichten). Verder zijn de eerste 10 seconden hierbij het meest belangrijk. Bijvoorbeeld als korte teaser voor een langere animatie.
  • Kies jouw platform en pas het videoformaat daarop aan. Voor LinkedIn geldt een formaat van 1920×1080 pixels (HD).
  • Op alle mobile devices moet de boodschap goed te zien en te lezen zijn.
  • Ook zonder geluid moet de video interessant zijn.
  • Zet de video op youtube met een goede beschrijving en metadata.
  • Verwerk een call to action in de video. Hiermee wordt de kijker getriggerd.
  • Zorg minimaal voor contactinformatie, beter nog: verbind de video met je webpagina door gebruik te maken van externe links.

Meer weten? Of meer informatie over ons bedrijf? Klik dan op onderstaande link:

https://www.beeldkompaan.nl/over-beeldkompaan/

Voorbeeld presentatie van jezelf:

https://www.youtube.com/watch?v=k5Ot39MnooY