Je bekijkt nu Abstracte concepten zichtbaar maken

Abstracte concepten zichtbaar maken

Abstracte concepten

Soms is het nodig om abstracte concepten te verduidelijken. Dit is nodig om een goede aansluiting te vinden bij je publiek. Dit doen we door gebruik te maken van illustraties. Een voorbeeld van een abstract concept is het onderwerp creativiteit. Romana Buijs van BREINKONIJN leidt mensen op om creatieve ideeën om te kunnen zetten in een zakelijk succes. Omdat creativiteit een lastig tastbaar begrip is hebben we Romana geholpen met het opzetten van instructiemateriaal met behulp van illustraties.

 

Eigen huisstijl

Naast visualisatie moet de afbeelding wel corresponderen met de huisstijl van de opdrachtgever. Hierdoor wordt herkenbaarheid van het onderwerp met de onderneming duidelijker. De (potentiële) cursist ziet dan de link met de onderneming. De slogan van BREINKONIJN is: ‘Ook leren hoe een koe een haas vangt?’ Om die reden is er zo veel mogelijk de koe en de haas verwerkt in het materiaal.

 

 

Hierdoor wordt de lesstof meer ‘eigen’ en weet de cursist nog na 10 jaar wie de cursus gegeven heeft en wat de inhoud was. Het doel van de illustraties is enerzijds verduidelijking van de begrippen en anderzijds om de boodschap beter te kunnen onthouden. De opdracht was ontzettend leuk om te doen en ik ben benieuwd naar de ervaringen bij de trainingen!

 

 

Voor meer informatie kijk op:

https://www.breinkonijn.nl/

https://www.beeldkompaan.nl/over-beeldkompaan/