Je bekijkt nu Een video CV maken?

Een video CV maken?

Zoektocht naar de droombaan met een video CV?

Op zoek naar die droombaan, maar weet je geen indruk te maken? Allereerst denk je waarschijnlijk aan het oppoetsen van je LinkedIn-profiel. Maar maak je hiermee de beste indruk om uitgenodigd te worden? Val je voldoende op tussen de honderden CV’s van de andere kandidaten? In de tijd van Instagram, Facebook en Snapchat etc. is het eenvoudige om jezelf te zichtbaar te maken. Wel eens een filmpje van je CV overwogen? Met een video CV weet je zeker dat je een juiste indruk achterlaat. Het wordt tot op heden sporadisch gebruikt en is een stuk persoonlijker. Mits de video goed in elkaar is gezet natuurlijk…

Hoe maak je een video CV?

Jezelf presenteren is één van de moeilijkere dingen in het leven. Hoe zet je jezelf goed weg? Wat ga ik vertellen? Wat voor soort filmpjes zijn er mogelijk? Je CV visueel maken kan door middel van een motion graphics of jezelf in beeld te brengen.

Motion graphics

Motion graphics ziet er speels en tegelijk professioneel uit. Je kunt belangrijke aspecten beter in beeld brengen en je CV ziet er minder statisch uit. Een voorbeeld van motion graphics van een CV is hieronder terug te vinden.

Als je voor motion graphics kiest, gebruik dan altijd je eigen stem! Het komt immers bij een sollicitatie vreemd over als je een professionele stem je video CV in hebt laten spreken. Het maken van motion graphics is tegenwoordig niet meer alleen voorbehouden aan grote reclamebedrijven.

Zelf in beeld

De meest eenvoudige manier om een video CV te maken is door jezelf in beeld te brengen. Je hebt hier alleen een mobiele telefoon met camera nodig. Let op dat je verhaal op orde hebt. Het oplezen van een CV wordt al snel als saai en statisch ervaren. Daarnaast hebben bijna alle opnames een vorm van editing nodig.

 

Mocht je geïnteresseerd zijn in een filmpje van je CV en heb je hierbij hulp nodig? Neem dan contact met ons op!