Je bekijkt nu Mindmap als basis voor een infographic

Mindmap als basis voor een infographic

Met een infographic beoog je twee dingen. Je ordent complexe informatie zodat je boodschap in een oogopslag duidelijk wordt en je spreekt je visuele geheugen aan. Maar hoe komt een goede infographic tot stand? Beeldkompaan gebruikt voor het maken van een infographic een mindmap. Een mindmap is een diagram opgebouwd uit begrippen, teksten, relaties en/of plaatjes, die zijn geordend in de vorm van een boomstructuur rond een centraal thema.

Samenwerking linker en rechter hersenhelft

Bij het maken van een mindmap gebruik je zowel je linker hersenhelft als je rechter hersenhelft.

Je linker hersenhelft is goed in het verwerken van woorden, cijfers, analyses, structuren. De rechter hersenhelft is goed in het creatief denken, omgaan met intuïtie, gevoelens, fantasie enz. Een mindmap werkt juist krachtig, omdat je het beste uit beide helften kunt benutten.

Hoe maak je een mindmap?

Hoe maak je een mindmap?

Van mindmap naar infographic

Omdat een mindmap al een visuele weergave is van informatie, is de stap naar een goede infographic niet heel groot meer. De informatie uit de mindmap moet nog wel uitgewerkt worden en hier en daar aangevuld, maar de structuur is in de mindmap al vaak voor een deel zichtbaar. In de infographic wordt de informatie op een nette manier visueel weergegeven.

Infographic Elevator Pitch

Meer informatie over mindmappen kunt u terugvinden op:

Wilt u meer weten over infographics of mindmappen? Neem dan contact met ons op.