Portfolio with this ID doesn't exist.

Wat is een illustratie?

Een illustratie is een visuele toelichting bij een verhaal. Illustraties maken een tekst gemakkelijker leesbaar. Een illustratie is geschikt voor tal van middelen zoals een tijdschrift, brochure, website, boek, bijeenkomsten, etc.

Stappenplan

Beeldkompaan maakt gebruik van een stappenplan om tot een illustratie te komen:

Stap 1: Analyse

In deze fase bespreken we wie de eindgebruiker van de illustratie  is. Wat is de toegevoegde waarde van de afbeelding voor deze gebruiker? Wat weten zij al wel, wat nog niet? Welke verwachtingen heeft de doelgroep van de illustratie? Welke stijl afbeeldingen past bij hen? Zijn er huisstijlelementen of andere vormgevingsaspecten waar we rekening mee moeten houden? Welke tone of voice is passend? Mag er humor in, of serieus, formeel/informeel? Op welke device/social media zal de gebruiker de illustratie bekijken? Is er behoefte aan begeleiding op marketingvlak bij de implementatie van de illustratie?

Stap 2: Concept en offerte

Tijdens deze stap werken we een concept uit. In het concept is een voorstel uitgewerkt met betrekking tot de hoofdboodschap, (huis)stijl en bestandsformaten. Op basis hiervan brengen we een offerte uit samen met een planning.

Stap 3: Moodboard en schetsen

Het is afhankelijk van de afspraken welke vorm gekozen wordt voor stap 3. Gewoonlijk maakt Beeldkompaan na akkoord van de offerte maken Beeldkompaan een moodboard over het betreffende onderwerp. We gaan ervan uit dat een opdrachtgever op dat moment beschikt over voldoende informatie over het thema. Eventueel kunnen onderliggende documenten aangeleverd worden die Beeldkompaan doorleest om meer gevoel bij het thema te krijgen. Aan de hand van dit moodboard maakt Beeldkompaan meestal 3 schetsen.

Stap 4: Illustratie

Na akkoord van het moodboard en de keuze uit de schetsen, wordt de illustratie vormgegeven.

Stap 5: Oplevering en implementatie

Na akkoord van de klant, leveren we de illustratie definitief op in het afgesproken formaat en bestand. Desgewenst kunnen we online marketingondersteuning aanbieden bij de implementatie.

Waarom Beeldkompaan?

Wij zijn creatieve beeldmakers met een academisch denkniveau. Wij begrijpen complexe onderwerpen snel door onze ruime ervaring met bedrijfsvoering, techniek en processen. Desgewenst akkeren wij in een snel tempo belangrijke documenten door om inzicht te krijgen op uw bedrijfsinformatie.

Voor meer informatie neem contact met ons op: https://www.beeldkompaan.nl/contact/

Recent werk