Portfolio with this ID doesn't exist.

Wat is een infographic?

Een infographic is een grafische weergave van informatie over een bepaald onderwerp, bestaande uit tekst, cijfers en beeldmateriaal. Infographics kan je gemakkelijk delen via social media platformen en zijn dus een goede marketingtool.

Stappenplan

Beeldkompaan maakt gebruik van een stappenplan om tot een infographic te komen:

Stap 1: Analyse

In deze fase bespreken we wie de eindgebruiker van de infographic is. Wat is de toegevoegde waarde van de infographic voor deze gebruiker? Wat weten zij al wel, wat nog niet? Welke verwachtingen heeft de doelgroep van de infographic? Welke stijl afbeeldingen past bij hen? Zijn er huisstijlelementen of andere vormgevingsaspecten waar we rekening mee moeten houden? Welke tone of voice is passend? Mag er humor in, of serieus, formeel/informeel? Wil de doelgroep met je of u aangesproken worden? Op welke device/social media zal de gebruiker de infographic bekijken? Is er behoefte aan begeleiding op marketingvlak bij de implementatie van de infographic?

Stap 2: Concept en offerte

Tijdens deze stap werken we een concept uit. In het concept is een voorstel uitgewerkt met betrekking tot de hoofdboodschap, (huis)stijl en bestandsformaten. Op basis hiervan brengen we een offerte uit samen met een planning.

Stap 3: Mindmap en schets

Na akkoord van de offerte maken Beeldkompaan en de opdrachtgever samen een mindmap over het betreffende onderwerp. We gaan ervan uit dat een opdrachtgever op dat moment beschikt over voldoende informatie over het thema. Eventueel kunnen onderliggende documenten aangeleverd worden die Beeldkompaan doorleest om meer gevoel bij het thema te krijgen. Aan de hand van deze mindmap maakt Beeldkompaan een eerste schets van de infographic.

Stap 4: Infographic

Na akkoord van de mindmap en de schets, wordt de infographic vormgegeven.

Stap 5: Oplevering en implementatie

Na akkoord van de klant, leveren we de infographic definitief op in het afgesproken formaat en bestand. Desgewenst kunnen we online marketingondersteuning aanbieden bij de implementatie.

Waarom Beeldkompaan?

Wij zijn creatieve beeldmakers met een academisch denkniveau. Wij begrijpen complexe onderwerpen snel door onze ruime ervaring met bedrijfsvoering, techniek en processen. Desgewenst akkeren wij in een snel tempo belangrijke documenten door om inzicht te krijgen op uw bedrijfsinformatie.

Voor meer informatie neem contact met ons op: https://www.beeldkompaan.nl/contact/

Recent werk